30. Hafta Gebelik

Bu hafta itibari ile el ve yüzünüzdeki şişlik durumu çok daha artış gösterebilir. Hamileliğin her döneminde olabileceği gibi özellikle bu dönem itibari ile hamilelik depresyonu ortaya çıkabilir. Mümkünse bu dönemde sevdiğiniz aile bireyleri ve dostlarınız ile birlikte pozitif zaman geçirmeye çalışın.

Muhteşem sona doğru her şey çok daha heyecanlı bir hal almakla birlikte hormonal değişiklikler ruh halinizde değişimlere neden olur ve gün geçtikçe daha da duygusallaşabilirsiniz.

30 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 30. Hafta

Uzun doğum yolculuğunun son dönemecine girmekte olan bebeğiniz artık nerde ise doğum sonrası görüntüsünü almış durumdadır.

Bebeğinizin boyu baştan ayağa 42,5 cm. ağırlığı ise yaklaşık olarak 1350 - 1500 gr. kadardır.

Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyotik sıvı bebeğinizin büyüyüp rahimde daha çok yer kapladığından azalacaktır. Baş ve vücut oranı artık normal halini almıştır.

30 haftalik bebek gelisimi

Yeni doğan bebek görünümünü almış olan bebeğiniz artık vücut ısısını ayarlayabilir durumdadır.

Kaş, kirpik ve saçları normale yakın şekilde gelişmiştir. Kilo artışı devam etmekte olan bebeğinizin yağ tabakası da gittikçe kalınlaşmaktadır.

Artık bebeğinizin solunum hareketleri ve diyafram kasılmaları başlamış olup hıçkırıkları ritmik atışlar şeklinde hissedilebilir.

Gözlerini açıp kapatabilen bebeğiniz artık el ve ayaklarını çok daha fazla hareket ettirmektedir.

3. Trimester 30. Hafta Bebek Ultrason Videosu

30 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Bu hafta itibari ile el ve yüzünüzdeki şişlik durumu çok daha artış gösterebilir. Hamileliğin her döneminde olabileceği gibi özellikle bu dönem itibari ile hamilelik depresyonu ortaya çıkabilir. Mümkünse bu dönemde sevdiğiniz aile bireyleri ve dostlarınız ile birlikte pozitif zaman geçirmeye çalışın. Gereksiz endişelere kapılmamaya dikkat edin ve bu mucizevi dönemin keyfine varın.

Sıcak havalarda ödeminiz daha çoğalacaktır ve bacaklarda şişmeler artabilir. 30. hafta kabızlık sorunları yaşayabilirsiniz. Yine bu dönemlerde idrar yolu enfeksiyonlarına dikkat etmek gerekir ki, idrar yolu enfeksiyonu erken doğumu tetikleyebilir. (bknz: Erken Doğum )

Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, yüksek ateş, kasıklarınızda ağrı gibi şikayetler idrar yolu enfeksiyonu belirtilerindendir. Böyle bir durum yaşandığında mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

3. Trimester 30. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Bu dönemde bebeğinizin hareketlerine çok daha duyarlı olmalısınız. Bebeğiniz gün içerisinde sizin uyanık olduğunuz 12 saatlik süre boyunca 10 kez hareket ediyorsa bu olumlu olarak yorumlanır. Eğer bebeğiniz hareket etmiyor veya az hareket ediyorsa mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Bu dönem baş gösterecek diğer bir sorunda ayaklarınızdaki genişleme olacaktır. Vücudunuzda meydana gelen hormonal değişiklikler nedeni ile kaslarınız gevşediğinde ayaklarınızda yayılma durumu meydana gelecektir. Özellikle bu dönem ve sonrasında bir numara farklı rahat bir ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik Otuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Otuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

30 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
30 haftalık gebelikte bebeğin genellikle baş aşağı pozisyonda olması beklenir. Bu pozisyon, doğum için uygun bir konum olarak kabul edilir.

Anne Karnında 30 Haftalık Bebek Nasıl Olur?
30 haftalık bebek, genellikle rahmin alt kısmında, karın bölgesinin ortasına doğru yer alır. Bu dönemde bebeğin organları ve sistemleri gelişimini sürdürür.

8 Aylık Kaç Hafta Oluyor?
8 aylık hamilelik, genellikle 32. haftaya kadar devam eder. Bu nedenle, 30 haftalık gebelik, hemen hemen 8 aylık hamileliğe denk gelir.

30. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "30. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

30 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "30. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 20/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>