Bebeğinizi Emzirmenin 7 Kolay Yolu
Bebeğiniz acıktığı halde emzirmekte güçlük yaşıyorsanız belki de bebeğinizi doğru tutmuyor ya da hatalı bir davranışta bulunuyorsunuz. Bebeğin nasıl emzirilmesi gerektiğini ve aynı zamanda en kolay bebek emzirme yöntemlerini sizler için araştırdık. İşte bebeğinizi kolay emzirmenin 7 yolu:
1- İlk Emzirme Çok Önemli!
Bebeğinizi doğduktan kısa bir sonra emzirmeye başlamalısınız. Bu konuda doktorunuzdan mutlaka bilgi alın. Doğumdan ilk birkaç saat içerisinde emzirilmeyen bebekler daha sonra da emzirilmeye direnebiliyor. Yani, ilk emzirme saati büyük önem taşıyor.
2- Siz Rahat Olursanız Bebeğiniz de Rahat Olur!
Eğer oturma pozisyonunuz rahat değilse yani siz rahat değilseniz bebeğiniz bu durumu hisseder ve huysuzlaşabilir. Haliyle emzirilmeyi de reddedebilir. Bu yüzden emzirme pozisyonunuz esnasında mutlaka rahat olmalısınız. Eğer ağrılarınız olursa, en az ağrı duyduğunuz pozisyonda bebeğinizi emzirin.
3- Bebeğinize Doğru Pozisyonu Verin!
Sadece başının size dönük olması bebeğinizi emerken bir hayli zorlar. Bu yüzden bebeğinizi emzirme esnasında tutarken tüm vücudunun size dönük olması gerekiyor. Göbeğiniz onun göbeğine temas etmeli. Bebeğinizi uzakta değil, olabildiğince temaslı halde tutun.
4- Emzirme Esnasında Bebeğinize Yardım Edin!
Bunun için göğsünüzü bebeğinizi en rahat ettirecek şekilde desteklemeniz gerekiyor. Göğsünüzü alt taraftan dört parmağınızla destekleyin. Başparmağınız da üstte kalsın ve göğsünüzü baş parmağınızla üstten destekleyin.
5- Bebeğinizin Ağzını Zorla Açmayın!
Annelerin en büyük hatası emmek istemeyen bebeklerinin ağzını zorla açmak oluyor. Oysa meme ucu ile bebeğinizin üst dudağına defalarca dokunmanız halinde bebeğinizin ağzı zaten açılacaktır. Onu zorlamayın ve ağzını kendisinin açmasını sağlayın. Eğer yine de ağzını açmazsa ağız kısmına birkaç damla süt akıtabilirsiniz.
6- Doğru Pozisyonda Göğüs Ucunuz Acımaz!
Eğer göğüs ucunuz ilk 20 saniyeden sonra hala acımaya devam ediyorsa, bebeğinizin pozisyonu doğru değil demektir. Bu yüzden bebeğinizi nazikçe memeden ayırın ve pozisyonu düzelttikten sonra yeniden meme ucunu bebeğinizin ağzına verin. Eğer acıyarak emzirmeye devam ederseniz göğüs ucunda yara meydana gelebilir. Bu durumda emzirmekte çok daha fazla güçlük yaşarsınız.
7- Göğüs Değişimi Yapmayın!
Bebeğiniz emmeye devam ederken memeden ayırıp diğer memeye geçmeyin. Bebeğiniz süt azaldığında zaten o göğsünüzü bırakacaktır. Seçimi bebeğinize bırakmalısınız. Süt miktarını bebeğiniz sizden daha iyi bilir. Eğer emmeye devam ediyorsa, göğsünüzden yeterince süt geliyor ve bebeğinizi tatmin edecek bir akış sağlanıyor demektir.