Bebeğinizi Uyuturken Dikkat Edeceğiniz 5 Husus
Annelerin bebeklerini uyutmak için akla hayale gelmedik yöntemler denedikleri bilinir. Çünkü bebeklerin en inatçı olduğu hususların başında uyku gelir. Oysa bebeği uyutmak için yapılması gerekenler ile yapılmaması gerekenler arasındaki ince çizgiyi keşfetmek, bu sorunun tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilir. İşte bebeğinizi uyuturken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar…
1- Uyku Vaktini Geçirmeyin!
Bebekler için uykunun düzenli olması çok önemlidir. Bebeğinizi her gün aynı saatte uyutmaya çalışmalısınız. Bir süre sonra uyku düzeni kendiliğinden oluşacak ve bebekler uyku saati geldiğinde kendiliğinden uykuya dalacaktır. Bunun için uygun ortamı hazırlamak da size kalıyor.
2- Bebekler Uykusunun Geldiğini Belli Eder
Bebeğinizin uykusu geldiğinde size bazı sinyaller gönderdiğini biliyor musunuz? Olabildiğince uyku saati dışına çıkmamanız gerekse de bu sinyalleri de görmezden gelmemelisiniz. Gözlerinin küçülmesi, hareketlerinin yavaşlaması, kesintili ağlamalar bebeğinizin uykusunun geldiğini gösterir. Seslerden aşırı bir şekilde irkilmeye başlaması da yine uyku sinyalleri arasında yer alır.
3- Ayakta Sallamak Doğru mu?
Çaresiz kalan anneler bebeklerini son çare olarak ayakta sallayarak uyutmaya çalışır. Oysa bu da son derece yanlış bir deneme! Bebeğinizi ayakta sallayarak uyutmaya alıştırırsanız, bir süre sonra sizden sürekli bunu bekleyecektir. Bu yüzden ne kadar ağlasa ve huysuzlansa da asla bebeğinizi ayakta sallayarak uyutmaya çalışmayın!
4- Her Ağladığında Yanına Koşmak
Geceleri bebeklerin sıklıkla uyanması son derece normal bir durum. Ancak her ses çıkardığında ya da ağladığında bebeğinizin yanına koşmanız da bir o kadar yanlış. Gerçekten ağlamaya başlamadığı müddetçe bebeğinizi geceleri kucağınıza almayın. Uyansa da bir süre sonra yeniden uykuya dalacaktır.
5- Bebeği Farklı Yerlerde Uyutmak
Yapılan yanlışlardan biri de bebeği her yerde uyumaya zorlamaktır. Bebekler belirli bir yatak alışkanlığı kazanmalı ve siz neredeyseniz bebeğinizin de orada uyumasını ondan beklememelisiniz. Çünkü bu beklenti tüm uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir.