Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?
Her anne adayı bebeğinin cinsiyetini olabildiğince erken öğrenmek ister. Hem merakını gidermek hem de bebeğinin kıyafetlerini ve eşyalarını, cinsiyetine uygun renklerde seçmek için adeta gün saydıklarını söylemek mümkün. Genellikle toplum arasında bebeklerin cinsiyetinin sonradan oluştuğu düşünülür. Oysa hamileliğin ilk gününde dahi aslında bebeğin cinsiyeti bellidir.
Fakat ailelerin cinsiyeti öğrenmek için biraz beklemeleri gerekir. Bu da takriben gebeliğin ilk üç ayının (birinci trimester) tamamlanmış olması anlamına gelir. Bir başka deyişle bebeklerin cinsiyetinin yapılan ultrason muayenesi ile görüntülenebilmesi yani anlaşılabilmesi için hamileliğin ilk üç ayının dolmuş olması gerekir. Hatta bazı anne adayları bir ay daha beklemek durumunda dahi kalabilirler.
Bebeklerin Cinsiyetleri Hangi Hafta Belli Olur?
Anne karnındaki bebeğin cinsiyetinin anlaşılabilmesi en erken gebeliğin 13. Haftası mümkün olabiliyor. Aynı zamanda ultrason muayenesi esnasında bebeğin pozisyonunun da cinsiyetinin görülebilmesine uygun olması gibi bazı koşulların sağlanmış olması gerekir. Bazı anne babalar bebeklerinin cinsiyetini öğrenebilmek için birkaç defa farklı zamanlarda ultrason muayenesine girmek durumunda kalabiliyor.
Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman En Net Şekilde Öğrenilir?
Genellikle ultrason muayenelerinde doktor tarafından belirtilen cinsiyette bir hata olmaz. Ancak yanılma payının da mevcut olduğu dikkate alınmalıdır. Bunun için hekimler bebek cinsiyetinin en net şekilde öğrenilebilmesi için gebeliğin 14. Haftasının da dolması gerektiğini dile getirir. Bu sayede öğrenilen cinsiyette bir değişiklik olmayacak, anne babalar bebeklerinin cinsiyetini net bir şekilde öğrenecektir.
Cinsiyet Öğrenme Muayenesinde Yanılma Payı Var mı?
Yanılma genellikle bebeğin cinsiyetinin önce kız, sonra erkek olduğu yönündedir. İlk muayenede bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunun belirlenmesi durumunda sonradan kız olduğunun anlaşılması vakasına çok ender rastlanmıştır.