Bebek Gelişimi
-
İkiz Bebek Arabası Tavsiye
-
Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı (Video Anlatım)
-
Bebek Bıngıldağı Ne Zaman Kapanır?
-
Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar
-
Bebek Yogası Nasıl Yapılır?
-
Bebek Ayak Numarası Nasıl Hesaplanır
-
Bebek Ne Zaman Görmeye Başlar?
-
Bebek Dönencesi
-
Oyun Halısı ve Aktivite Merkezi
-
Gazı Önleyici Dr Browns Biberon
-
Kanguru Kaç Aylıkken Kullanılmaya Başlanır?
-
Diş Kaşıyıcı Çeşitleri Zürafa Sophie
-
Biberon Almayan Bebeklere Kaşık Biberon
-
Bebeklerde Parmak Emme Alışkanlığı
-
Bebekler Ne Zaman Konuşmaya Başlar?
-
Bebekleri Kolay Uyutmak İçin 10 Öneri
-
Bebekleri Sevdiren 5 Tatlı Özellik
-
Bebeklerin Sevmeyeceği 5 Hareket
-
Bebekler Hakkında Az Bilinen 12 Gerçek
-
Bebek Gazına Ne İyi Gelir?
Bebekleriniz sizlerin en değerli varlıklarıdır. Dünyaya geldikleri andan itibaren tamamen savunmasız bir şekilde sizlere teslim edilen bu varlıkların etraflarındaki dünyayı algılayamamalarından dolayı bebek gelişimi ve sağlığı konusundaki tüm tedbirleri sizlerin alması gerekiyor.
Yeni doğmuş bebeklerin beyinleri de kendi bedenleri kadar küçüktür. Yetişkin beyni ile karşılaştırıldığı zaman %30 kadar bir alana sahiptir. Bu yüzden bebek gelişimi dönemi boyunca ebeveynler olarak oldukça zorlu bir süreçten geçeceğinizi bilmeniz gerekmektedir.
Fakat bu gelişim sürecini değerlendirmeniz gereken bir zamana karşı yarış olarak görmelisiniz. Verdiğiniz tüm eğitimler ve uyguladığınız gelişim teknikleri sonucunda iyi bir çocuğu ve yetişkini topluma kazandırmış olacaksınız. Aksi takdirde bebeğinize gerekli ilgiyi ve zamanı ayırmazsanız geriye dönüşü kolay olmayacak yollara hem kendinizi hem de bebeğinizi sokabilirsiniz.
Güvenli Şekilde Bebek Yetiştirin
Bebeklerin güvenliği de bebek gelişimi konusunun bir parçasıdır. Gelişim süresi içinde bebeğinizin narin bedenlerine yapacağınız yanlış bir hareket büyük sakatlıkların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Fiziksel olarak tehlikeli olacak bu durum dışında psikolojik olarak da tehlikeli olan durumların olduğunu unutmayın.
Belli bir yaşa kadar vermiş olduğunuz tüm eğitimleri hafızasına atan bebekler, çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde sürekli olarak bu kaydettikleri bilgilerin üzerine yenilerini eklemeye başlarlar. Bu açıdan bakıldığı zaman bebek gelişimini bir binanın zeminini oluşturmak gibi düşünebilirsiniz. Sizler ebeveynleri olarak binanızın zeminini ne kadar iyi oluşturursanız ileride daha az sıkıntı yaşarsınız ve bebeğinizin geleceği daha parlak bir hal almaya başlar.
Savunmasız ve masum varlıklarınızın geleceği ve gelişimi için kendinizi de ulaşabileceğiniz her türlü kaynaktan geliştirmeye çalışmayı ihmal etmeyin. Bebeğiniz ile birlikte yepyeni bir hayata başlamak ilk hedefleriniz arasında olsun. Böylelikle bebeğiniz gelişirken sizler de kendinizi geliştirmeye devam edersiniz.