Bebekler Neden Ağlar?
Bebekler özellikle dünyaya gelişlerinin ilk 6 ayında çok fazla ağlar. Onların ağlamasının çeşitli sebepleri varken, bu durmak bilmeyen ağlamalar anne babaları çileden çıkarır. Onları susturmak için türlü çabalar içerisine giren ve susmasını sağlamak için saatlerce arabayla tur atan ebeveynler bile varken, ‘Bebekler neden ağlar?’ hala tam anlamıyla cevabı bulunmayan sorulardan biri.
Bebeğiniz konuşmayı, isteklerinizi anlatmayı öğrenmeye başlayana kadar ağlamaktan vazgeçmez. Ağlamak, onların isteklerini belli etme yoludur. Anne babasıyla iletişim kurmak için ağlayan bebekler istekleri yerine gelmeden susmaz. Ağlamak bir çeşit; uykum geldi, gazım var, acıktım, bezimi değiştir demek gibi bir eylemken, ağladığında isteğini tahmin ederek susmasını sağlayabilirsiniz. Tabi isteklerini yerine getirdiğinizi düşünmenize rağmen ağlamaya devam ediyor olabilir. Böyle durumlarda onlara olumsuzluk hissettirmemeli ve mümkün olduğunca sinirlenmemeye çalışmalısınız.
Bebeklerin ebeveynlerinin duygularını hissettiği bilinen bir gerçekken, sabırlı olmalısınız. Özellikle kendinizi anne olmayı beceremediğinize dair cümlelerle bebeğinize karşı soğutmamalı ve özgüveninizi kaybetmemelisiniz. Tüm annelerin anne olmayı bu şekilde öğrendiğini unutmamanız gerekiyor. Üstelik anne olmak kolay olsa bu görev sadece kadınlara verilmezdi. Güçlükler mücadele edebilecek kadar dayanıklı yaratıldığınızı ve bebeğinizi hem zihinsel hem de bedensel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirebileceğinizi biliyorsunuz.
Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur?
Bebeğinizin aşırı şekilde ağlıyor olmasının altında bir sağlık problemi bulunuyor olabilir. Nedenini anlayamadığınız ağlama evleri sonrasında uzmanlar görüşerek bu ağlayışların altında yatan sağlık problemine çözüm oluşturulabilir. Bebekler neden ağlar
, hangi durumlarda ağlayarak iletişim kurmak ister ve kesilmeyen ağlamaların nedeni nedir, doktorlar bu konuda zaten anne adaylarına gerekli bilgileri verecektir. Herhangi bir sağlık problemi söz konusu değilse bebeğinizin ağlıyor olmasının sağlığıyla bir ilişkisi yoksa onu susturmak için şunları yapabilirsiniz:
- Ona dokunun. Bebeğiniz sizin dokunuşlarınızı hisseder ve bu ona güvende olduğunu hissettirir. Ağlamasını durdurmak ve onu rahatlatmak için dokunmaya özen gösterin.
- Kucağınıza alın. Bebekler anne babalarının kucağında kendisini güvende hisseder. Ağlarken yattığı yerde susturmaya çalışmak yerine kucağınıza alabilirsiniz.
- Şarkı mırıldanın. Sesinizi duymak hoşunu gidecektir. Bebeğinize bir şarkıyı alıştırabilir, onu sakinleştirmek için bu şarkıyı mırıldanabilirsiniz.
- Emzirin. Bazı bebekler emzirildiği zaman sakinleşir. Sizin bebeğiniz de bu yapıda olabilir. Ağladığı zaman emzirmeyi deneyebilirsiniz. Tabi her ağladığında bunu yaparsanız bu bir çeşit alışkanlık haline gelebilir.
- Onunla konuşun. Sizi anlamıyor olsa da sesinizi duymak, mutlu konuşmalarınızı dinlemek hoşuna gider. Onunla ilgilendiğinizi göstermek için konuşmayı elden bırakmayın.
Gülümsemekten vazgeçemeyin. Bebeğinizin yüzüne bakarken tebessüm etmelisiniz. Bu pozitif enerji ona da yansıyacak ve kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır.