Çocukların Alması Gereken Günlük Enerji Miktarı
Çocukların doğdukları andan itibaren sürekli olarak dönemlerine göre değişiklik gösteren bir beslenme alışkanlıkları oluşmaya başlar. İlk 6 aylık dönem içinde çocuğun gelişmesini ve beslenmesini sağlayan en temel besin anne sütüdür. Anne sütü dışında herhangi bir besinde 40 temel besin öğesi barınmadığı için o tür besinler ile çocuğun gelişmesi mümkün değildir.
Fakat çocukların daha sağlıklı gelişmesi ve kendilerini besleyebilmeleri için diğer besinler ile birlikte anne sütünü tüketmesi gereklidir. Aşağıdaki besinleri bir bebeğin yetişkinlik dönemi dahil olmak üzere gün içinde kesinlikle tüketmesi gerekmektedir.
Süt ve Süt Ürünleri
Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri bu tür besinlere iyi birer örnektir. Kemik ve diş gelişimine yardımcı olan bu besinler aynı zamanda A vitamini ve B vitamini açısından zengindir. Bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik döneminde kasların düzenli olarak gelişmesine ve çalışmasına da yardımcı olurlar.
Sebze ve Meyveler
Bu tür besin grubunda yer alanlar C vitamini, A vitamini ve B vitaminleri açısından zengin besinlerdir. Potasyum ve diğer mineraller açısından da iyi kaynaklardır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve C vitamininin vücuda alınması için sebze ve meyvelerden yararlanabilirsiniz.
Et Tavuk ve Balık
Protein denildiği zaman akla ilk gelen besinler bunlardır. Demir, çinko mineralleri dışında A vitamini, E vitamini ve B vitamini açısından da zengin besinlerdir.