Emzirme
-
Bebeklerde Meme Reddi ve Öneriler
-
Anne Sütü Nasıl Artırılır (Videolu Anlatım)
-
Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı (Video Anlatım)
-
Çemen Otu Tohumu Anne Sütünü Arttırıyor mu?
-
İş Yerinde Süt Sağmak
-
Gazı Önleyici Dr Browns Biberon
-
Yeni Doğan İnek Sütü Alerjisi
-
Biberon Almayan Bebeklere Kaşık Biberon
-
Bebeğinizin Doyduğunu Anlamanın Yolları
-
Süt Sağma Aleti Elektrikli mi Manuel mi Olmalı
-
Anne Sütünü Artıran Bitki Çayları
-
Anne Sütünün 12 Önemli Tarafı
-
Bebeğinizi Emzirmenin 7 Kolay Yolu
-
Anne Sütünü Arttıracak 7 Öneri
-
Rezene Çayı Anne Sütünü Arttırır mı?
-
Emzirmeyi Bırakma Yöntemleri
-
Ek Gıdaya Ne Zaman Başlanmalı?
-
Anne Sütü Nasıl Fazlalaştırılır?
-
Anne Sütünün Önemi
-
Bebek Emzirmenin İncelikleri
Doğum anından itibaren bebeklerin ihtiyacı olduğu anlarda emzirilmelidirler. İlk aylar bebek uyandığı zaman genelde aç uyanır ve emzirmenizi ister. İlk haftalarda ise emzirme aralıkları genellikle 1 ya da 2 saat gibi kısa süreler olmalıdır. Emzirme sonrasında sürekli olarak memedeki süt miktarı azalacağı için zaman içerisinde beslenme aralıkları da uzamaya başlar.
Bebekten bebeğe göre emzirme saatlerinin aralıkları ve sıklıkları değişkenlik gösterebilir ve bu saat ortalama 2 ile 4 saat arasındadır. Fakat beslenme aralıkları için kendi başınıza göre belirlediğiniz saat aralıkları koymamanız gereklidir. Bebek istediği her an emzirilmeli ve memelerinizin düzenli olarak boşaltılması gerekmektedir.
Memelerin aralıklar ile boşaltılması sütün tekrar üretilmesi için gerekli bir işlemdir. Bebeğin acıktığını gösteren belirtiler ise bunlar; hareketlilik, kol ve bacaklarda oynama, baş hareketleri, eli ağıza doğru götürme, parmak emme, dudak şapırdatma, hızlı nefes almak. Bu işaretlerden birini veya birkaçını görmeye başladıysanız bebeğinizin ağlamasını beklemeden emzirmeye başlamalısınız.
Emzirme Ne Kadar Sürmeli?
Emzirmenin bilinçli olarak sınırlandırılması, anne ve bebek ile alakalı tıbbi sıkıntılar yoksa önerilen bir davranış biçimi değildir. Emzirme teknikleri anne adayları tarafından değiştirilerek sınırlandırılırsa emzirme problemleri ortaya çıkabilir. Anne adayları ile bebek arasındaki sütün akışı her anne ve bebek için farklı olacağından dolayı emzirmenin süresi kişilere göre değişkenlik gösterebilen bir yapıya sahiptir.
Doğum sonrası ilk günler bebek sütü daha hızlı alacağı için süre biraz kısaltılabilir. Emzirmenin ortalama süresi ise 30 dakika olmalıdır. Bu süreyi isterseniz her meme için 15’er dakikalık zamanlara bölebilirsiniz. Annelerin emzirmeyi bu belirlenen süre dışında ne zaman sonlandırmaları gerektiğini kendilerinin keşfetmesi gereklidir. Emzirme sırasında bebeğiniz uykuya daldıysa ya da rahatlamış gözüküyor ise emzirmeye son verebilirsiniz.