Göz Altı Şişlikleri Nasıl Geçer?
Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen göz altı şişlikleri bazen günlük hayatı olumsuz etkileyecek düzeye ulaşabiliyor. Çoğu zaman bu şişlikleri makyajla kapatmak mümkün olabilir. Ancak sürekli olarak kozmetik ürün kullanmak da göz altında kırışıklıkların oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Peki, ne yapmalı, göz altı şişlikleri nasıl geçer ve ne kullanmak gerekiyor?
Göz Altı Şişlikleri İçin Serum Kullanabilirsiniz
Bu şişliklerin giderilmesi için özel olarak formüle edilmiş olan serumlar var. Tamamen organik bir içeriğe sahip olan dengeleyici antioksidan serumlar düzenli kullanıldığında şişliklerin belirgin bir düzeyde azalmasına yardımcı oluyor. Ancak öncesinde cildinize uygun olup olmadığını test etmenizde fayda var. Ayrıca bu serumları çok dikkatli bir şekilde sürmelisiniz. Gözünüze kaçmasını engelleyin.
Doğal Bitkiler Uzun Vadede Sonuç Veriyor
Doğada da göz altı şişliklerini indirmeye yardımcı olabilecek çeşitli maddeler var. Ancak yeşil çay gibi bu maddelerin göz altı şişlikleri noktasında faydasını görmek için aylarca düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Bu çok uzun bir süreç ve sizi bu kadar uzun bir kullanım süresini beklemek zorunda bırakmak istemeyiz. Yine de sonucu görmek için beklemekten yanaysanız bu tür doğal ürünleri de kullanabilirsiniz.
Aslına bakarsanız genetik olarak gördüğünüz göz altı şişliklerinin ya da göz altı morluklarının bazı rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabileceğini de dikkate almanız gerekiyor. Şişlikleri indirmenin yollarını aramadan önce bir hekime görünmeniz sağlığınız açısından çok daha doğru bir seçim olacaktır. Neticede eğer bu sorunu yaşamanızın nedeni herhangi bir rahatsızlık ise ne kullanırsanız kullanın göz altı şişliklerinizi indirmeniz mümkün olmaz. Sorunu kökünden çözmeniz gerekiyor.
Göz Altı Şişliklerinin Olası Nedenleri Nelerdir?
- Cildin elastik özelliğini kaybetmesi
- Vücutta östrojen hormonunun azalması
- Droopy şeklinde yanak kasları
- Sinüzit
- Burun içi enfeksiyonlar
- Tiroid
- Uykusuzluk
- Yorgunluk
- Hormon seviyelerinde düzensizlik
- Göz alerjisi
- Demir eksikliği
- Sigara ve alkol kullanımı
- Aşırı kafein alımı
- Hamilelik
- Menstruasyon