Hamilelikte Değişen Vücuda Uyum Sağlama
Gebelik oluştuğu andan itibaren değişmeye başlayan hormon yapısı anne adayını hem fiziksel hem de ruhsal değişikliklerle karşı karşıya bırakır. İçerisinde her geçen gün biraz daha büyüyen canlı olduğu bu duruma alışmakta zorlanan anne adayları üzerindeki yük nedeniyle stres altında girer. Bir çocuğun sorumluluğu alacak olma korkusu ve iyi bir anne olamayacağının endişesi bir araya geldiğinde oldukça farklı duygular yaşanmaya başlayabilir.
Gebeliğin ilk evresinde ruhsal değil, daha çok fiziksel sorunlar yaşanır. İlk olarak kilo aldığını fark eden ve kıyafetleri içerisine giremeyen anne adayı bu konuda sorun yaşarken, mide bulantıları can sıkıcı bir hal almaya başlar. Bununla birlikte duyulan yorgunluk hissi, enerji kaybı ve baş dönmeleri de kendilerini iyi hissetmelerini engellerken, bu duruma alışmak zorunda olduğu düşüncesi de stresi beraberinde getirir. Yeni bedenine uyum sağlama konusunda sorun yaşayan anne adayları daha fazla stres ve sıkıntı içerisinde bulunurken, bu süreçte eşinin desteği oldukça olumlu gelişmelerin yaşanmasına yardımcı olur.
Annenin Mutsuzluğu Bebeği Nasıl Etkiler?
Ömür boyu taşıyacağı bir sorumluluğun altına girmekle kalmayan, aynı zamanda bambaşka bir bedene sahip olmaya başlayan anne adayı için hamilelik süreci oldukça zorludur. Vücudundaki değişimleri kabul edemeyen, kendisini mutsuz hisseden ve çevresinden destek göremeyen anne adayı bebeğini de mutsuz eder. Bebeğiyle iletişim kuramayacağı için bebek de mutsuz olmaya başlarken, böyle durumlarla karşılaşmamak için planlı gebelik en doğru seçenek olacaktır.
Kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman gebeliği düşünmelisiniz. Bu şekilde vücudunuzdaki değişiklileri de stresle değil, hayranlıkla karşılamaya başlarsınız. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak hazır olmadığınız dönemde gebe kalmak ruhsal çöküntü yaratacağı için sizi de bebeğinizi de mutsuz edecektir.