Hamilelikte Egzersiz
-
Gebelikte Yapabileceğiniz Aktivitelerden Vazgeçmeyin
-
Hamilelikte Pilates Yapmak
-
Gebelikte Bacak Ağrısını Azaltacak 10 Öneri
-
Her Anne Adayı Egzersiz Yapabilir mi?
-
Hamilelikte Bacak Egzersizleri
-
Hamilelikte Nefes Egzersizleri
-
Hamilelikte Egzersiz Yaparken Dikkat Edilecekler
-
Hamilelikte Sırt ve Bel Egzersizleri
-
Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılmamalı?
-
Hamilelik Yogası Nedir?
-
Ağrısız Doğum İçin Egzersiz Önerileri
-
Hamilelikte Basen Egzersizleri
-
Hamilelik Dönemi Yüzme
-
Hamilelikte Hangi Egzersizler Yapılır?
Hamilelikte yapılan egzersizler çok yararlıdır fakat her ihtimale karşı doktorunuzla görüşerek egzersiz yapmalısınız. Gebeliğinizde özel bir riskli durum yoksa eğer doktorunuz egzersiz yapmanızda bir sakınca görmeyecektir fakat egzersizlere düşük ihtimaline karşı gebeliğinizin 3. ayından sonra başlamalısınız.
Hamilelikte egzersizin faydalarını saymakla bitiremeyiz fakat belli başlı faydalarından bahsedecek olursak; Hamilelikte yapılan egzersizler bel ve sırt ağrılarını azaltarak rahatlamayı sağlar. Normal doğumu kolaylaştırarak sancıların bir nebzede olsa azalmasında faydalıdır.Gebelik süresince duruş ve vücut şekil bozukluklarını önleyerek bebeğe yardım eder. Annenin en uygun şekilde kilo almasında ve ideal kilosuna en kısa zamanda ulaşmasında etkindir. Gebelik nedeniyle oluşan ödem ve şişliklerin azalmasında ve vücudun daha dinamik hale gelmesinde yararlıdır diyebiliriz.
Hamilelikte Egzersiz Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hamilelikte yaptığınız egzersizlerden etkili sonuçlar almak için düzenli aralıklarla tekrarlamalısınız. Ara vermek yada bazen yapmak fayda sağlamaktan ziyade zarar bile verebilir. Egzersiz yaparken beslenmenize de dikkat ederseniz hamilelik boyunca aşırı kilo almazsınız ve böylece doğum sonrası ideal kilonuza yeniden kavuşmuş olursunuz. Kesinlikle egzersizlerinizde nefes nefese kalarak hem kendinizi hem de bebeğinizi riske atmayın çünkü gebelikte amacınız kilo vermek yerine hem doğumu kolaylaştırmak hem de annenin ideal kilosunu korumak üzerine odaklanmalıdır.
Nabız hızınızın 140'ı geçmemesine dikkat etmeli ve vücudunuzu egzersizlerinize başlamadan önce 5 dakika yürüyerek veya gerilme egzersizleri yaparak ısıtmalısınız. Egzersiz sırasında mevsime uygun rahat olabilecek kıyafetler giymeli ve vücut ısınızın 38 dereceyi geçmemesine dikkat etmelisiniz.