Hastalıklar
-
Raşitizm Hakkında Merak Edilenler
-
Lyme Hastalığı Hakkında Merak Edilenler
-
ITB Hastalığı Nedir?
-
Bebeğin Kalbinin Delik Olması
-
Bebeklerde Yumurta Alerjisi
-
Kolik Sancısı Nedir?
-
Bebeklerde Kabızlık Nedenleri ve Tedavisi
-
Kalça Çıkığı Neden Olur?
-
Dil Bağı Ameliyatı
-
Doğum Lekesi
-
Bebeklerde Göz Tembelliği Nedir?
Bebeğinizin dünyaya gelmesi ile birlikte yaşayacağınız güzel ilklerin arasında çocuğunuzun sağlık problemleri ve hastalıkları da yer alacak. Eğer bebek hastalıkları konusunda yeterli donanıma sahip olmazsanız gelişim sürecinde tehlikeli durumlara yol açabilirsiniz. Bebeklerin mikrobik hastalıkları sizi en çok yoracak olan hastalıklar olacaktır. Bebeğinizin ne olursa olsun bir gün ilk defa grip olduğunu, ateşinin yükseldiğini ya da kustuğunu göreceksiniz. Bu tür belirtileri ve hastalıkları gören ebeveynler olarak ilk yapmanız gereken şey bu durumun doğal olduğu ve soğukkanlı davranmanız gerektiği olmalıdır.
Bebeğinizin sıvı alımı o yaşlarda fazlasıyla önemlidir. Her türlü hastalık için bebeğinizin sıvı oranını sağlam tutmalısınız. Hastalık sırasında bebeğin beslenmesi aksamadan devam ettirilmelidir.
Bebeklerde Ateş
Bebeğinizin ateşi 38.5 dereceye kadar olduğu durumlarda sizi endişelendirmemelidir. Bebek hareketli ve mutlu gözüktüğü sürece telaşa kapılmanıza gerek yoktur. Bebek hastalıkları arasında sık rastlayacağınız ateş durumu bebeğin mikroplar ile mücadele ettiğinin bir göstergesidir. Çocuğunuzun ne derece hasta olduğunu ateşini ölçerek anlayabilirsiniz.
Kendi imkanlarınız ile bebeğinizin sağlığını güven altına alabilmek için bebeğinizin giysilerini inceltmek ile işe başlayın. Üzerindeki fazla giysileri çıkartarak hava almasını sağlayın. Kalın giysiler bebeklerin ateşinin daha da yükselmesine yol açar.
Ateşi düşürmek için doktorunuz tarafından onaylanan asetaminofen veya ibuprofen etkili ateş düşürücü ilaçları da belirlenen dozlar da bebeğinize verebilirsiniz. Ateş seviyesi 38.5 dereceyi geçtiği durumlarda da doktorunuza gözükmeyi ihmal etmeyin.