Hastane Çantasında Olması Gereken 12 Eşya
Doğuma sayılı günler kala hastaneye giderken yanınızda götürmeniz gereken çantayı hazırlamış olmanız gerekiyor. Asla hastane çantası hazırlığını son birkaç güne bırakmayın. Çünkü bebeğiniz tahmin ettiğinizden daha erken dünyaya “merhaba” demek isteyebilir. Hastane çantasında neler olması gerektiği konusunda sizler için bir liste hazırladık. Ancak bu listede bebeğiniz için hazırlamanız gereken eşyalar değil, size gerekli olacak eşyalar yer alıyor. Yani çantanızı hazırlarken bebeğinizi de unutmayın!
En Az 3 Tane Lohusa Geceliği Alın
Anne adayları doğum sonrası için yanına pijama takımı almak gibi bir hata yapıyor, siz yapmayın! Pijamanın bel lastiği dikişlerinizi rahatsız edebilir. Bu yüzden yanınıza gecelik alın. Ancak hastanede sadece bir gece kalacağınızı tahmin ediyor olsanız da en az 3 adet gecelik alın. Kanama ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım!
Hastane Çantasında Mutlaka Sabahlık Olmalı
İster normal doğum yapın, ister sezaryen; doğumdan belirli bir süre sonra doktorunuz yavaş adımlarla biraz yürümenizi isteyecektir. Bunun için yanınıza bir de sabahlık almalısınız. Hem daha rahat hareket etmenizi sağlayacak, hem de hastane koridoru soğuk olursa, sizi ısıtacak. Hatta yanınıza bir de hırka almanızda fayda var.
Kalın Bir Çorap Sizi Isıtacak
Eğer kanamanız olursa, yaz aylarının en sıcak günlerinde doğum yapmış olsanız dahi üşüyeceksiniz. Özellikle ayaklarınızı sıcak tutmanız gerekecek. Bunun için de bir ya da iki adet kalın çorap almalısınız.
Lohusa Tacı Olmazsa Olmaz
Emzirirken saçlarınızın sizi rahatsız etmemesi için lohusa tacı da alın. Çantada küçük bir yer kaplayan lohusa tacı hastane ortamında boyundan büyük faydalar sağlayabiliyor.
Terlikleriniz Kaymayan Tabanlı Olsun
Hastanenin koridorları sürekli silindiği için ıslak olabilir. Bu yüzden yanınıza ev terliği yerine plaj terliği almanız daha doğru olacaktır. Çünkü plaj terlikleri genellikle kaymayan tabanlı olur. Terliğinizin kaymadığından emin olmak için sakın evde deneme yapmaya kalkmayın!
Tek Kullanımlık Külotlarla Tanışma Zamanı
Yanınıza mutlaka külot da almanız gerekiyor. Ancak “nasıl olsa doğum yapmış olacağım” rehavetine kapılıp da yanınıza hamilelik öncesi kullandığınız külotlardan almaya kalkmayın. Normal doğum düşünseniz de işler ters gidebilir ve sezaryene alınabilirsiniz. Dikişlerinizin üzerine bel lastiği gelmemesi için lohusalık külotlarından almalısınız. Bu külotların tek kullanımlık olanları var. Birkaç paket alabilirsiniz çünkü hastaneden çıktığınızda evde de ihtiyacınız olabilir.
Bebeğinizi Emzireceğinizi Unutmayın!
Yanınıza klasik sütyen çeşitlerinden almanıza hiç gerek yok. Bunun yerine birkaç adet emzirme sütyeni alın. Birkaç adet diyoruz çünkü emzirme esnasında ıslanabilirler. Satın aldığınız sütyenleri hastaneye gitmeden önce yıkamayı ve iyice durulandıklarından emin olmayı unutmayın.
Pede İhtiyacınız Olacak
Doğum sonrası az miktarda da olsa mutlaka kanamanız olacaktır. Bu yüzden yanınıza en az bir paket ped alın. İnceltilmiş pedler yerine daha kalın olan çeşitlerden edinmenizi öneririz. Ayrıca büyük boy olanlardan temin edin ki, gece uyurken daha rahat hareket edebilin. Çünkü kanamanız tahmin ettiğinizden daha fazla olabilir ya da daha uzun sürebilir. Tedbirli yani pedli olmakta yarar var.
Mutlaka Göğüs Kalkanı Çantanızda Olmalı
Göğüs ucu yaralarının büyük bölümü doğumdan hemen sonra oluşuyor. Eğer göğüs kalkanı kullanırsanız göğüs uçları hava alır ve sütyen ile temas etmez. Yara olma ihtimali de azalır. Delikli olanları tercih edin.
Eczaneden 2 Kutu Göğüs Kremi Alın
Her emzirme sonrasında kullanmanız gerekeceği için çok çabuk tükeniyor. Bu yüzden eczaneden bir değil iki kutu birden almalı ve mutlaka hastane çantanıza ikisini de koymalısınız.
Çıkış İçin Kıyafet
Hastaneden çıkarken giymek için pantolon değil etek alırsanız pişman olmazsınız. Hastaneden çıkarken de üşüyebileceğinizi unutmayın.
Günlük Bakım Ürünlerinizi de Unutmayın!
Diş macunu ve diş fırçası, telefonunuzun şarj aleti, küçük bir ayna, birkaç makyaj malzemesi gibi günlük bakım ürünlerinizi de mutlaka yanınıza alın.