Yeni Baba Adaylarına 5 Faydalı Bilgi
Baba olmanın heyecanını yaşayan tüm babaları ve baba adaylarını yepyeni bir hayat bekliyor. Artık ailelerinin yeni ve minik bir üyesi daha olacak. Her konuda hem annesine hem de babasına muhtaç olan bu yeni üye, haliyle babaların yaşamında da bazı değişiklikleri beraberinde getirecek. Peki, babaların bu süreçte nasıl bir taktik izlemeleri lazım? İşte yeni babalara bazı tüyolar…
1- Bebeğin Bakımına Yardım Edin
Eğer sadece bebeğinizi sevmekle yetinirseniz, en baştan büyük bir hata yapmış olursunuz. Bebeğinizin bakımı ile de yakından ilgilenmeniz gerekiyor. Neler yapabileceğiniz ve hangi sorumlulukları üstlenebileceğiniz konusunda eşinizden destek alabilirsiniz. Mutlaka bebeğinizin bazı bakımları size ait bir görev olmalı!
2- Kendinizi İhmal Etmeyin
Günlük programınızı yapmakta ilk etapta zorlanabilirsiniz. Ancak bu esnada kendinizi e ihmal etmeyin. Tüm gününüzü bebeğinize ayırırsanız, kısa bir süre sonra kendinizi ve hayatınızı unutabilirsiniz. Bu da size sıkıntı olarak geri döner. Bu nedenle eşiniz ile dönüşümlü olarak bebek bakımı ile ilgilenebilir ve böylece kendinize de zaman ayırmış olursunuz.
3- Sorumlulukları Paylaşın
Sadece bebek bakımı konusunda değil ev işleri konusunda da sorumlulukları eşinizle paylaşmanız, çok daha ideal bir günlük programlama yapabilmenizi sağlar. Hem siz hem de eşiniz daha az yorulacaktır. Evin ve bebeğin bakımının tüm sorumluluklarını bir liste halinde sıralayarak paylaşın.
4- Endişelerinizi Minimuma İndirin
Bebekle ilgili pek çok endişenizin olduğunu biliyoruz. Çünkü tüm babalar bebekleri dünyaya gözlerini açtığında çeşitli endişelere kapılabiliyor. Bu endişelerinizin tümünü minimum düzeye indirgemeniz gereklidir. Böylece çok daha huzurlu olabilir, bebeğinizle birlikte yeni hayatınıza daha huzurlu bir şekilde başlayabilirsiniz.
5- İhtiyaçlarınızı Önemseyin
Kendi ihtiyaçlarınızı da görmezden gelmeyin. Uyku ihtiyacı, sosyalleşme ihtiyacı gibi gereksinimler son derece önemlidir. Eğer psikolojinizin tüm bunlardan olumsuz etkilenmesini istemiyorsanız, kendi ihtiyaçlarınızı da dikkate almalı ve olabildiğince gidermeye çalışmalısınız.